Food

Spinaziepasta

Pasta! Ik kan niet zonder. Maar soms begint de ‘standaard’ tomatensaus me wel eens te vervelen en ga ik opzoek naar andere opties. Vorige week kwam ik voorbij dit recept met spinazie en feta. Het leek me heerlijk en ook nog eens redelijk budget dus ging ik direct richting supermarkt!

spinaziepasta

spinaziepasta2

Veel van de ingrediënten had ik al in huis, pasta, knoflook, een ui, wat Parmezaanse kaas en olijfolie. Ik hoefde dus enkel nog de spinazie, feta en pijnboompitjes te halen. Pijnboompitjes zijn helaas niet zo goedkoop maar ze voegen echt wat toe aan dit recept en een doosje van de AH kan je gemakkelijk twee keer gebruiken. Het recept gebruikte verse spinazie maar ik heb gebruik gemaakt van diepvriesspinazie, wel zo makkelijk!

spinaziepasta3

Nu het recept! Zet een hapjespan op het vuur met een flinke scheut olijfolie, de knoflook en de ui en laat het even bakken. Let wel op dat de ui niet verbrand! Rooster in een klein pannetje een handje vol pijnboompitjes. Als de pitjes gereed zijn doe ze even in een bakje en zet ze aan de kant om af te koelen.

Vergeet tijdens het maken van de saus ook niet de pasta te koken! 😉

De uien en knoflook zullen nu goed gebakken zijn dus voeg nu de spinazie toe en laat deze op klein vuur rustig ontdooien. De laatste stap is het toevoegen van de verkruimelde feta en twee flinke eetlepels Parmezaanse kaas. Roer alles goed door laat de kaas rustig smelten. Voeg nog wat peper en zout toe voor de smaak en voilà!

spinaziepasta4

Schep de pasta en saus op een bord en garneer met de pijnboompitjes en nog wat verse Parma kaas.

Door het gebruik van de diepvries spinazie kan er wat water uit de saus lopen.
Ik vond het zelf niet zo storend maar mocht je dit willen vermijden, laat de spinazie dan in een andere pan ontdooien en giet hem even af voordat je hem in bij de saus doet 🙂

spinaziepasta5

handtekening

Follow on Bloglovin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply