Lifestyle Londen Loves Travel

Londen Loves: Cable Cars

Een van de mooiste manieren om London te zien is natuurlijk van boven af! Nou kan je kiezen voor het beklimmen van de St. Pauls ( vermoeiend! ) een duur kaartje kopen voor het London Eye of Primrose Hill beklimmen maar deze laatste is niet echt weer proef. Gelukkig is er nog een manier om London vanaf een hoogste te bekijken waarbij je tijdens een regenbuitje heerlijk droog zit. Namelijk de cablecars!

londen311212-123

De cablecars zijn speciaal gebouwt voor de Olympische Spelen en heten eigenlijk de Emirates Air Line. Het bouwen heeft London meer dan 60 miljoen! gekost, sporten is duidelijk een duur grapje. De Air line verbindt de Royal Docks met Greenwich. Vanaf metrostation Royal Victoria je kan gemakkelijk overstappen op de Air line ( let wel op dat je hiervoor ook zone 3 en 4 nodig hebt mocht je een travelcard hebben ) Een retourtje kost ongeveer €5,- en een half uurtje van je tijd.

londen311212-130

londen311212-131

londen311212-142

Met maximaal 8 personen zit je in een kleine cabine, wij hadden de mazzel dat het rustig was en we genoten met z’n 4e van het uitzicht. Het was rustig weer en de cabine’s hangen erg stevig. Tuurlijk wiebelt het wel wat maar ik vond het prima te doen! ( ik ben niet zo’n fan van hoogstes )

londen311212-138

800px-Emirates_Air_Line_towers_24_May_2012

Deze foto heb ik niet zelf gemaakt maar ik wilde jullie even laten zien hoe het er vanaf de grond uit ziet. Best hoog he! ( bron: wikipedia )

londen311212-144

Wil je London dus eens vanaf een andere manier zien, stap aan boord van de Air line!

handtekening

Follow on Bloglovin

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Babs
    10/28/2013 at 17:48

    Wij zijn ook een keer in London geweest, vond het geweldig.. Zeker de metro, met “mind the gap”wat je steeds hoorde als je in of uitstapte. Bij de London Eye stond een heel lange rij, ik blij.. want ik heb hoogtevrees, maar ik heb mij voorgenomen dat als ik een keer terugga ik London toch een keer van bovenaf wil zien! Mooie foto’s!

  • Leave a Reply