Deze week is het eindelijk tijd voor misschien wel een van mijn favoriete London Loves. Mijn favoriete restaurant, Jamie’s Italian. Sinds ik hier de eerste keer binnen stapte is er eigenlijk geen London tripje meer voorbij gegaan zonder bezoekje. Waarom? Lees snel verder!

jamiesitalian2

Jamie’s Italian is een restaurant keten van Jamie Oliver, mocht je dat nog niet hebben begrepen 😉 Je vind de restaurantjes op meerdere plekken in Londen en verspreid over de hele UK. Mijn favoriete locaties vind je naast de Westfield shopping mall’s, perfect om aan te schuiven na een middag shoppen!

jamiesitalian3

Een gerecht wat niet op de kaart staat is het Italian Feast. Dit is voor 2 personen en hier kan je voor kiezen als je door de weeks voor half 6 in het restaurant bent. Als je hiervoor kiest krijg je een tafel vol met de beste gerechtjes van de kaart! Een heerlijk vleesplankje, risotto, spagetti… te veel om op te noemen. De perfecte manier om het restaurant helemaal te ontdekken.

jamiesitalian5

Elk seizoen staan er verschillende cocktails op het menu. Afgelopen zomer was het deze met watermeloen. Heerlijk verfrissend!

jamiesitalian6

Tagliatelle bolognese met broodkruimels.

jamiesitalian7

jamiesitalian8

Risotto met munt en doperwten.

jamiesitalian9

Ooo alleen al als ik kijk naar bovenstaande foto’s loopt het water me weer in de mond! Ik kan niet wachten op mijn volgende bezoekje.

jamiesitalian1

Jamie weet heel goed hoe hij zijn producten verkocht krijgt, zo ook in dit restaurant. Het servies, de servetten en de serveerplank, alles is te koop in de kleine shop. De servetten worden trouwens heel vaak stiekem meegenomen door bezoekers. Jamie vertelde in een interview dat er maandelijks zo’n 30 000 verdwijnen..! En nee, er ligt er geen bij mij in de kast 😉

jamiesitalian91

De sfeer in het restaurant is heel relaxt en de prijzen zijn gemiddeld. Voor zo’n 25 pond per persoon heb je een hoofdgerecht, een drankje en een nagerecht. Prima te doen toch?

Mijn laatste trip naar London voelt al weer zo lang geleden. Normaal ben ik rond deze periode altijd wel even in de stad te vinden. Momenteel is het helaas financieel wat krap omdat mijn vriend zonder werk zit en zal ons volgende tripje nog even op zich laten wachten. Maar de volgende keer ga ik zeker weer langs bij Jamie want er is nog genoeg van de kaart wat ik graag wil proberen!

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.