Lifestyle Personal

Ons huisje

Het is al weer een jaar geleden dat we de sleutel kregen van ons tweede huisje. Ons eerste huisje was niet meer dan een verdieping met een kleine slaapkamer en woonkamer. Nu wonen we in een ruime maisonnette, twee verdiepingen dus met drie slaapkamers ( eigenlijk vier maar van eentje is de muur doorgebroken ). Het was in het begin flink wennen maar na een jaar kan ik echt wel zeggen dat het mijn thuis is. Vooral de kleine dingen maken het speciaal en het huisje echt ‘ ons ‘.

home-5 copy

Op de koffietafel staan altijd kaarsen, natuurlijk zijn ze in zomer niet zo vaak aan maar nu het kouder wordt branden ze elke avond. Afgelopen maand heb ik weer wat nieuwe kaarsen en houdertjes gekocht, dit schattige uiltje komt van Xenos en het rose gouden theelichtje komt van de H&M. Zo gezellig!

home-2

Deze lelijke vaas is van mijn oma geweest. Het is een verschrikkelijk kitsch ding maar juist daarom vind ik hem geweldig. Daarnaast is het fijn om een herinnering aan m’n oma te hebben.

home-3

Een pot vol herinneringen, deze stenen hebben we meegenomen of gekregen uit alle plekken van de wereld. Vroeger toen ik met mijn moeder en oma op vakantie ging naar Portugal zocht ik altijd al de mooiste stenen bij elkaar om mee naar huis te kunnen nemen en dat doe ik nog! Altijd als ik op een nieuwe plek ben gaat er een steentje mee naar huis.

home-4

Dit schilderij hing al in mijn slaapkamer toen ik nog bij mijn moeder woonde. Picadilly Circus, London. M’n liefde voor Engeland is nu groot aanwezig in onze woonkamer and I love it!

home-6

In een nisje in onze woonkamer staat deze grote leren stoel. Het is eigenlijk Cleo haar stoel want ze ligt er altijd op te slapen. Achter de stoel staan twee lijsten, stiekem om de warboel van draden die er achter ligt te verbergen. De vlinderposter komt van het National History Museum in Londen, de foto ervoor is van een beeldje die mijn vader lang geleden heeft gemaakt.

home-8

Deze grote houten kist komt van Xenos en hierin zitten al mijn tijdschriften. Ik lees er nogal veel en vind het zonde om ze direct weg te gooien. Dit is de perfecte oplossing!

home-1

Dit is een cadeautje van mij voor m’n vriend. Het heeft alle plekken en data erin welke in de eerste 3 jaar van onze relatie heel belangrijk waren.

home-7

En dan de laatste toevoeging aan ons interieur. Niet iedereen zal er van houden maar ik vind het heel mooi. Hij is antiek en we hebben hem gekocht op een rommelmarkt. Het straalt voor mij een soort van kracht uit en past echt binnen ons interieur.

Al deze dingetjes samen maken ons huis echt een thuis. Heb jij ook zulke dingetjes in je interieur waar je eigenlijk niet meer zonder kan?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply