Is er iets leuker dan bij toeval een leuk restaurantje ontdekken? Ik vind van niet! Vorige week was ik blij verrast toen ik zag dat recht tegenover Station Amersfoort een nieuw restaurant is geopend. De Overburen.

bijdeoverburen_dreamdaily (3 of 11)

bijdeoverburen_dreamdaily (1 of 11)

Na een dagje werken in Amersfoort besloten we vorige week een kijkje te gaan nemen! Meteen als je binnenstapt voel je je thuis. Het restaurant heeft de sfeer van een gezellige huiskamer, inclusief openhaard. Je zou er bijna een berenvelletje op de grond verwachten ;).

bijdeoverburen_dreamdaily (2 of 11)

bijdeoverburen_dreamdaily (4 of 11)

We werden vrolijk begroet en binnen no time hadden we onze drankjes al op tafel staan. Proost! De kaart heeft voor ieder wel wat wils. Ben je niet zo avontuurlijk kan je kiezen voor een kipsate of een biefstukje ( mijn keuze ), maar er is ook vis of wild. De gemiddelde prijs van een hoofdgerecht ligt onder de €20,-. En dat is het meer dan waard!

bijdeoverburen_dreamdaily (5 of 11)

bijdeoverburen_dreamdaily (6 of 11)

Hierboven zie je twee voorgerechtjes. Ik sloeg deze gang over omdat ik na een voorgerechtje vaak al vol zit ;). Ziet er mooi uit he?

bijdeoverburen_dreamdaily (7 of 11)

bijdeoverburen_dreamdaily (8 of 11)

Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten op het hoofdgerecht. Een heerlijk biefstukje met wat gebakken groenten, jum!

bijdeoverburen_dreamdaily (9 of 11)

En de huisgemaakte patatjes konden natuurlijk niet ontbreken.

bijdeoverburen_dreamdaily (10 of 11)

bijdeoverburen_dreamdaily (11 of 11)

Als laatst bestelde ik dit heerlijke toetje. Een chocoladetaartje met een saus van Tia Maria. Het taartje lijkt misschien klein, maar geloof me, het is meer dan genoeg haha. Ik zat halverwege al prop vol want ondanks dat ie heerlijk is, is ie enorm machtig.

Ik ben echt blij verrast door de Overburen. Het restaurant is enorm gezellig en de details zijn perfect uitgewerkt. De bediening is goed en het eten lekker en snel! Je hoeft dus niet langer helemaal naar de stad te lopen als je opzoek bent naar een goede maaltijd in Amersfoort. Echt een aanrader! Ik ga snel Joel een keertje meenemen om ook hem kennis te laten maken met de buren.

handtekening


Follow on Bloglovin

2 REACTIES
 • jessy

  Mmm dat ziet er heerlijk uit! Ik ga een keertje langs denk ik ^^

 • Marije

  Hai Maaike,
  Een beetje speurend op internet kwam ik jouw verhaal tegen.
  Wat leuk om te horen dat je zo hebt genoten in ons nieuwe restaurant!
  Echt super leuk.
  Mooie foto’s die je hebt gemaakt,

  Groetjes van “de Overbuurvrouw” en tot gauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.