Lifestyle

Een Winteravond in Dierenpark Amersfoort

Net na kerst had Dierenpark Amersfoort speciale Winteravonden. Dit hield in dat het Park mooi verlicht zou zijn, open was tot 8 uur ’s avonds en dat er verschillende kraampjes en activiteiten zouden zijn. Leuk! Een bezoekje aan de Dierentuin in het donker leek me zo leuk/ Aan het begin van de vakantie besloten we dan ook dat we hier graag heen wilde en kochten we de kaartjes. Helaas kwam, op de dag van ons bezoek, de regen met bakken uit de lucht! Nog hopend op droger weer stelde we ons vertrek richting Amersfoort wat uit maar het stopte nog geen seconde.

Maar goed, ingepakt in een aantal truien, sjaal en muts gingen we toch op weg. Ik wilde naar de dierentuin! Achteraf ben ik enorm blij dat we toch zijn gegaan want we hebben een heerlijke middag/avond gehad. Ik heb een hoop foto’s geschoten en omdat ik zo enthousiast ben over Dierenpark Amersfoort wilde ik ze jullie graag laten zien!

dierenparkamersfoort_dreamdaily (1 of 21)

dierenparkamersfoort_dreamdaily (2 of 21)

dierenparkamersfoort_dreamdaily (3 of 21)

Ik was nog nooit in Dierenpark Amersfoort geweest dus het was een complete verassing voor me. En zoals ik net als zei was ik blij verrast! Je kan enorm dicht bij de dieren komen, de hokken zijn ruim en schoon en de omgeving is tot in de puntjes verzorgt. Een tijdje terug had ik een blogpost geschreven over de geweldige London Zoo en ik denk, ondanks dat Dierenpark Amersfoort een stukje kleiner is , de sfeer bijna identiek is.

dierenparkamersfoort_dreamdaily (4 of 21)

dierenparkamersfoort_dreamdaily (5 of 21)

dierenparkamersfoort_dreamdaily (7 of 21)

dierenparkamersfoort_dreamdaily (9 of 21)

dierenparkamersfoort_dreamdaily (11 of 21)

Mijn favoriet, de tijgers! Het tijgerverblijf zit in een soort van grot met een grote glaswand. Hierdoor kan je heel dicht bij ze komen. Zo mooi om te zien! Wat zijn het toch geweldige beesten.

dierenparkamersfoort_dreamdaily (13 of 21)dierenparkamersfoort_dreamdaily (12 of 21)

Na de eerste dieren gezien te hebben werd het langzaam donker en gingen de sfeerlichtjes aan. Zo gezellig!

dierenparkamersfoort_dreamdaily (16 of 21)

dierenparkamersfoort_dreamdaily (15 of 21)

Op deze foto kan je goed zien hoe hard het regende! Zeiknat waren we haha maar naar een tijdje merk je het niet eens meer. Het was gelukkig niet koud dus prima te doen. En het grootste voordeel was misschien wel dat het super rustig was. Soms leek het wel alsof we alleen in de dierentuin waren.

dierenparkamersfoort_dreamdaily (14 of 21)

dierenparkamersfoort_dreamdaily (17 of 21)

dierenparkamersfoort_dreamdaily (18 of 21)

Na ons eerste rondje door het park gingen we even opdrogen in de Boerderij, gek genoeg was het hier wel heel druk! Ondanks dat werden we super snel geholpen en hadden we binnen no time een pannenkoek voor onze neus staan. Ik had zo’n trek dat ik zelfs vergeten ben een foto te maken van de pannenkoek ;).

Opgedroogd en met een volle maag gingen we voor een tweede rondje. We wilde nog een extra bezoekje brengen aan de tijgers maar we raakte hopelijk verdwaald haha. Het enige nadeel van een dierentuin in het donker!  Ik denk dat we het hele park nog een keer hebben gehad voordat we eindelijk de tijgers vonden.

dierenparkamersfoort_dreamdaily (21 of 21)

Moe en doorweekt pakte we daarna de bus naar huis. We hebben het heerlijk gehad en ik kan niet wachten om Dierenpark Amersfoort nog eens te gaan bezoeken! Al wacht ik nu wel even tot de zomer….

Ga jij wel eens naar de Dierentuin of vind je het maar suf?

handtekening

Follow on Bloglovin

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Chantal Fournier
  01/05/2014 at 09:08

  Leuk om te lezen!

 • Reply
  Kimberley
  01/05/2014 at 09:20

  Jammer dat het zo regende, maar verder lijkt het me wel sfeervol zo in de avond 🙂

 • Reply
  Dionne
  01/05/2014 at 10:50

  Wat leuk dat er een avondopenstelling was!

 • Reply
  Maartje
  01/05/2014 at 11:02

  Mooie foto’s zeg! Super leuk.

 • Reply
  Wanda
  01/05/2014 at 14:13

  Mooie foto’s hoor! Ook leuk om eens op een avond naar een dierentuin te gaan! Toevallig ben ik afgelopen jaar in Dierentuin Emmen geweest, ook erg leuk om weer eens te zien na 15 jaar.

 • Reply
  Anneleen
  01/05/2014 at 16:49

  Zeer mooie foto’s!!
  Ik vind het zelf ook ongelooflijk leuk om naar de dierentuin te gaan! Ben onlangs nog naar Chester zoo geweest 🙂

 • Reply
  Babs
  01/05/2014 at 20:46

  Vroeger toen mijn zoon klein was hadden wij een abonnement op Burger’s Zoo. Heerlijk op zondag gewoon een paar uurtjes naar de dieren kijken, was altijd leuk! We hebben volgens mij alle dierentuinen in Nederland gezien, inclusief Amersfoort. Bij Burgers hebben/hadden ze ook altijd een avondopening, met allerlei activiteiten, je mocht bv. door zo een blaaspijp op een bord richten, net zoals je een olifant verdoofd en er was allerlei interessante informatie. De London Zoo was ook indrukwekkend. Nee, ik vind een dierentuin echt heel ontspannend om rond te wandelen… mijn zoon, die 19 jaar is, had het er laatst nog over. Wanneer gaan we weer eens naar de dierentuin? Geinig, hé. Ik ben altijd dol op de pinguins en stokstaartjes… zo koddig!

  • Reply
   Maaike Foks
   01/06/2014 at 06:39

   Wat leuk zeg! Ik heb nog even te gaan wil ik alle dierentuinen in NL gezien hebben haha.
   X

 • Reply
  Shanti
  01/07/2014 at 22:06

  Wat ziet dat er ontzettend leuk en gezellig uit 🙂

 • Reply
  Bryn van N
  06/04/2017 at 18:04

  Hele mooie foto’s van de dieren! Ik ben zelf al heel lang niet naar de dierentuin geweest.

 • Leave a Reply