Food Lifestyle

The Culy Way of Life

Al een aantal maanden stond ie hoog op mijn wensenlijstje, The Culy way of life van Monique van Loon. Monique is de oprichtster van culy.nl, een van de bekendste foodblogs van Nederland. Een heerlijke site vol met recepten en hotspots en nu is er dus ook een boek!


culyboek_dreamdaily (1 of 6)

culyboek_dreamdaily (2 of 6)

Ik ben absoluut geen Culy myself. Ik hou van lekker eten maar ben geen geboren keukenprinses. Ik probeer het wel hoor maar het moet niet te ingewikkeld worden want dan gaat het mis. Ik volg culy.nl al sinds het begin en hou van Monique’s schrijfstijl en kijk op eten.

Het boek The Culy way of life is meer dan alleen een kookboek! Monique toont je haar favoriete recepten, geeft tips voor foodfotografie, plekken om te shoppen en natuurlijk om te eten. Genieten is waar het in het boek om draait, of je dat nou in je eentje doet of met een groot gezelschap. Monique laat je zien hoe je je in elke food situatie kan redden.

culyboek_dreamdaily (3 of 6)

culyboek_dreamdaily (4 of 6)

culyboek_dreamdaily (5 of 6)

Als vormgever hecht ik veel waarde aan hoe een boek eruit ziet. Als dat me niet bevalt is er maar een kleine kans dat ik het boek überhaupt ga lezen! The Culy way of life ticks all the boxes. Het is een handzaam formaat maar wel lekker dik. De pagina’s zitten vol met mooie foto’s en het leest heerlijk weg. De foto’s en vormgeving zijn rustig, kortom het is een plaatje!

theculywayoflife_dreamdaily (10 of 4)

 

Maar dan het belangrijkste, de recepten! Zou zelfs een niet Culy als ik een recept van Monique op tafel kunnen zetten? De kersentaart die werkelijk iedereen kan maken, leek me een goede keuze. Zou het me lukken? We gaan het zien!

theculywayoflife_dreamdaily (7 of 4)

Op Oudjaarsdag stroopte ik mijn mouwen op en besloot ik een poging te wagen. Beslag gemaakt, kersen erbij ( hier wel gesmokkeld met kersenvlaai vulling ipv echte kersen, stiekem ben ik bang dat Monique achter me aan komt met een deegroller als ze dit leest haha! Maar de kleine AH bij ons had niks anders.. )  en amandelen erop. Een uurtje in de over en ja hoor gelukt!  

M’n eerste taart was een groot succes. Ik nam hem ‘s avonds mee naar m’n schoonouders en iedereen vond hem heerlijk. Dit recept is absoluut een blijvertje en Monique had helemaal gelijk, echt iedereen kan deze taart maken!

Over een weekje is m’n lief jarig en ik ben zeker van plan om deze taart weer op tafel te zetten. Nu wel met echte kersen uiteraard 😉

theculywayoflife_dreamdaily (8 of 4)

theculywayoflife_dreamdaily (9 of 4)

Je kan het recept vinden op culy.nl of natuurlijk door het boek zelf te kopen! Het is echt een heerlijk boek om te lezen en inspiratie uit op te doen.

The Culy way of life is voor € 24,95 Te koop bij bol.com.

handtekening
Follow on Bloglovin

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Kimberley
  01/04/2014 at 08:23

  Die taart ziet er goed uit! Het boek lijkt me heel tof 🙂

 • Reply
  I scream beauty
  01/04/2014 at 09:00

  Die taart ziet er heerlijk uit!!

 • Reply
  Dionne
  01/04/2014 at 14:40

  Ziet er heerlijk uit!

 • Reply
  Brittany
  01/04/2014 at 19:07

  Je hebt een leuke blog en echt een leuke layout! Ik volg je op bloglovin en twitter.
  liefs, Brittany.

 • Reply
  Lies
  01/04/2014 at 19:40

  Lijkt mij wel een heel mooi boek met lekkere recepten. De taart ziet er in ieder geval al heel erg lekker uit die je gemaakt hebt!

 • Reply
  Jess
  01/04/2014 at 21:05

  Dat boek staat hier ook nog steeds heel hoog op mijn lijstje. Die taart alleen al laat me kwijlen 😉

 • Reply
  Josianne
  01/05/2014 at 09:41

  Dat boek is prachtig inderdaad. Ik heb hem thuis liggen en helaas nog maar 1 recept gemaakt (De merengues haha), maar ik moet echt vaker recepten hieruit proberen!

  • Reply
   Josianne
   01/05/2014 at 09:42

   Wat heb jij een leuke blog trouwens! En je woont ook in Hilversum, leuk 😀

   • Reply
    Maaike Foks
    01/06/2014 at 06:45

    Dankje! Wat leuk een mede stadsgenootje :D!
    X

 • Reply
  Manon
  01/05/2014 at 10:55

  Wat een mooie foto’s, het water loopt me al in de mond. Heel je blog ziet er trouwens super uit!

 • Reply
  Kelly
  01/05/2014 at 10:56

  Wat een onwijs leuke review zeg! En de taart ziet er heerlijk uit =D

 • Reply
  Wanda
  01/05/2014 at 14:11

  Ik twijfel nog steeds over dit boek, vind het een prachtig mooi vormgegeven boek maar heb geen idee of de recepten ook daadwerkelijk recepten zijn die ik met enige regelmaat zou gaan maken…

 • Reply
  Lilian
  01/05/2014 at 20:44

  Jeetje wat ziet dit er lekker uit!
  Het boek ziet er inderdaad ook heel mooi uit, ik ben wel nieuwsgierig geworden.

 • Leave a Reply