Een tijdje terug schoven we aan bij Proeverij de Open Keuken in Hilversum. We wonen nu al bijna 4 jaar in de stad maar dit is de eerste keer dat we er uit eten gingen. Erg he!

Proeverij de Open Keuken bevindt zich midden in de stad op loopafstand van station Hilversum. Van de buitenkant ziet het er uit als een gezellige boerderij en binnen wordt deze sfeer helemaal doorgetrokken. Echt een knus huiskamer gevoel dus je voelt je gelijk thuis!

proeverijdeopenkeuken_dreamdaily (9 of 10)

proeverijdeopenkeuken_dreamdaily (1 of 10)

proeverijdeopenkeuken_dreamdaily (2 of 10)

proeverijdeopenkeuken_dreamdaily (3 of 10)

We werden vrolijk ontvangen door de gastheer en we krijgen een plekje naast, heel toepasselijk, de open keuken. Het concept van de Open Keuken is iets anders dan bij een gewoon restaurant. Je kiest 4 gerechten van de kaart, ze noemen het Proevertjes, die vervolgens in twee gangen aan je worden geserveerd. Zo begon ik met een carpaccio en een pompoensoepje, beide heerlijk! Mocht dit concept trouwens niet bij je passen kan je ook gewoon voor een traditioneel voor en hoofdgerecht gaan maar juist de Proevertjes zijn zo leuk!

Mijn tweede gang bestond uit wat grote gerechtjes, spareribs en geitenkaas ravioli. Die laatste was een gok want ik had nog nooit geitenkaas gegeten… Jeetje wat is dat vies haha. Gelukkig zat ik toch al redelijk vol en wilde ik nog graag ruimte over houden voor het toetje ;).

proeverijdeopenkeuken_dreamdaily (4 of 10)

proeverijdeopenkeuken_dreamdaily (5 of 10)

proeverijdeopenkeuken_dreamdaily (6 of 10)

proeverijdeopenkeuken_dreamdaily (7 of 10)

proeverijdeopenkeuken_dreamdaily (8 of 10)

Save the best for last zeggen ze altijd toch? Dat was dit keer echt het geval. Ik koos voor de appel baklava. Je kan het denk ik het beste omschrijven als baklava ( duh! ), zonder de plakkerige suiker maar met appel. Het water loopt me weer in de mond als ik naar deze foto kijk. Yum!

Proeverij de Open Keuken is echt een heerlijk plekje in Hilversum dus ik kom zeker nog eens terug!
Wil je meer weten over Proeverij de Open Keuken? Neem dan een kijkje op hun website.

handtekening
Follow on Bloglovin

8 REACTIES
 • Josianne

  Ik ben er laatst ook geweest, zo’n leuk restaurant! En dat chocoladetoetje is zooooo lekker! 😀

 • Manon

  Wat een leuk restaurant zeg. Alle borden zien er supermooi en lekker uit 🙂

 • Manon

  Dat ziet er erg gezellig uit en het eten ziet er ook lekker uit!

 • Dionne

  Lijkt mij een leuk concept. Ziet er lekker uit!

 • Anneleen

  Ziet er allemaal heel erg lekker uit! 🙂
  En ja geitenkaas dat lust je of dat lust je niet :p Ik heb het heel erg graag terwijl mijn zus het ook totaal niet lekker vindt…

 • Cindy

  Het ziet er hartstikke goed uit. Voor ons te ver vanuit Tilburg.

 • Marloes

  Oh yum! Die ziet er heel goed uit!

 • Lies

  Het eten ziet er allemaal erg lekker en goed uit! Geitenkaas vind ik zelf ook niet lekker, maar ik ben eigenlijk sowieso iemand die weinig kaassoorten lekker vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.