Afgelopen zomer had ik voor mijn verjaardag twee kaartjes gekregen voor de London Zoo. Een plek die ik altijd al eens wilde bezoeken. Ik hoorde er veel leuke verhalen over en ik ben sowieso gek op de dierentuin. Nou lijkt het misschien gek om je kostbare tijd in London door te brengen in de dierentuin. Die heb je in Nederland toch ook? Ik ben het helemaal met je eens! Waarom ik toch vind dat een bezoekje aan de London Zoo het waard is? Lees verder en find out!

 

zoo2

De London Zoo bevindt zich midden in de stad en is gemakkelijk te bereiken met de Metro. Daarnaast is ook Primrose Hill dichtbij, daar schreef ik eerder al een blog over en deze twee zijn perfect te combineren!

Bij de kassa is het wel even slikken, per kaartje betaal je zo’n €22,50. Niet goedkoop dus maar wederom, het is het waard!

zoo1

De grote trekpleister van dit moment is het pas geopende Tiger Territory. Bij het maken van dit nieuwe vertrek hebben ze geprobeerd de originele leefruimte van deze tijgers, Sumatra, na te bouwen. Alle planten, het zand en de manier van opbouw zijn zo gemaakt dat de tijger zich op z’n gemak voelt. Door enorme ramen kan je het vertrek bekijken en super dicht bij deze geweldige dieren komen.

zoo4
Hellooo Mister Tiger!

Wat ik extra leuk vond aan deze dierentuin is dat er bij alle dieren vrijwilligers aanwezig zijn. Enthousiaste mensen die, als je er om vraagt, extra informatie willen geven over de dieren.  Zo hadden wij het met een van de vrijwilligers over het feit of de dieren het glas niet vervelend vonden. Ik bedoel, ik wil liever ook niet de hele tijd vanaf een meter afstand aangestaard worden door vreemde ;). Maar wat ze direct terecht opmerkte is dat ze hier niet hoeven te liggen.  Het hele vertrek heeft fijne plekjes voor de tijgers om tot rust te komen ver weg van de starende blikken van de bezoekers.

zoo5zoo3

zoo6

In een hoek van de dierentuin van je Meet de Monkeys. Een soort van kleine Apenheul waar schattige aapjes vrij rondlopen en over je heen springen. Zo leuk!  Daarnaast is er een reptielenhuis, vlindertuin en aquarium, allemaal prachtig om te zien. Veel dus wat je ook gewoon in Nederland kan zien maar deze dierentuin heeft zo’n fijne vibe en de Tiger Territory is voor mij echt een plus.

zoo7

Ik vond mijn bezoek aan de London Zoo echt zo leuk! Dus, heb je wat meer tijd om te besteden breng dan zeker een bezoekje aan de London Zoo!

Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op hun site.

Bezoek jij wel eens dierentuinen in het buitenland?

handtekening

5 COMMENTS
 • Dagmar

  Super leuke tip dankjewel voor het delen! En wat een mooie foto’s, klinkt super geslaagd!

 • Lies

  Ik heb zelf nog nooit een dierentuin in het buitenland bezocht, maar deze lijkt mij zeker wel eens het bezoeken waard. Ook zo gaaf dat je de tijgers van zo dichtbij kan zien. De vlinder vind ik er ook heel erg mooi uitzien.

 • Manon

  wat een prachtige foto’s

 • Wanda

  Wij hebben weleens dierentuinen in het buitenland bezocht maar dan zijn we er meestal ook wat langer waardoor er ook ruimte is om dit soort dingen te bezoeken… O.a. die van Berlijn, Calgary en Klagenfurt bezocht…

 • Fashion meets Beauty

  Leuk verslag! Ik werk zelf bij een dierenpark dus ik vind het altijd erg leuk om in het buitenland een dierentuin te bezoeken om te kijken hoe ze daar te werk gaan. London Zoo heb ik nog nooit bezocht, maar het ziet er leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.