Food

Pistache Chocolate Chip koekjes

Al een tijdje stond dit recept in mijn “ must make “ mapje op mijn computer. Ik kwam hem tegen tijdens het lezen van Blogosphere magazine. Als koekie monster klonk de combi van pistache, chocolade en hazelnoot me als muziek in de oren. Waar ik normaal altijd afhaak bij een te lange lijst met ingrediënten besloot ik nu dan ook een poging te wagen. And believe me, it was worth it!

Wat ik altijd doe bij een recept met veel ingrediënten is van te voren alles afwegen en in bakjes doen. Iets minder leuk met de afwas maar als ik het tijdens het mengen moet doen wordt het chaos!

pistachekoekjes_dreamdaily (1 of 8)

pistachekoekjes_dreamdaily (2 of 7)

Ok, let’s get started! Verwarm als eerste de oven vast op 180 graden. Zo kunnen de koekjes er gelijk in als je klaar bent met mixen.Mix in een kom de boter tot deze zacht en fluffy is en doe er daarna de suiker, vanillesuiker en zout bij. Als dit goed is gemixt kan je er langzaam de eieren bij gaan doen.

In een andere kom kan je alle droge ingrediënten, de bloem, bakpoeder en kruiden, mengen. Als beide kommen gereed zijn doe je de helft van het droge mengsel bij het natte mengel en roer je dit goed. Vervolgens doe je ook de tweede helft erbij.

Als laatst gaat de chocolade, pistachenootjes en havervlokken erbij, deze kan je er met een grote lepel doorheen roeren. Door het toevoegen hiervan wordt het deeg enorm dik. Zo dik dat je bijna twijfelt of hier nog wel koekjes van gemaakt kunnen worden. Laat je hier niet door afschrikken want het gaat helemaal goed!

Doe met een eetlepel kleine bolletjes op een bakplaat en duw ze, waar mogelijk, een beetje plat.

pistachekoekjes_dreamdaily (4 of 7)

Omdat we een kleine oven hebben konden ze er enkel per 6 in. Gelukkig zijn de koekjes in een kwartiertje klaar dus een uurtje later had ik een bord vol. Pas wel even op als je de koekjes eruit haalt. Je moet je nog iets langer bedwingen want de koekjes moeten nog even uitharden…

pistachekoekjes_dreamdaily (5 of 7)

pistachekoekjes_dreamdaily (7 of 7)

pistachekoekjes_dreamdaily (6 of 7)

En dan is het moment daar om eindelijk, eindelijk de koekjes te proeven en OMG deze koekjes zijn goddelijk. Ze zijn wel heel heftig dus na eentje zit je echt wel vol, gelukkig maar want anders was het hele bord zo leeg!

Dit recept komt van de Engelse blogster Cider With Rosie, ze heeft een super leuke lifestyle blog met nog veel meer heerlijke recepten dus neem zeker even een kijkje!

handtekening

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Manon
  03/09/2014 at 09:00

  Oh deze zien er goed uit! En hele leuke foto’s heb je er ook van gemaakt 🙂

 • Reply
  Laura - Essential Honesty
  03/09/2014 at 10:18

  Dat ga ik toch ook eens proberen, want ik ben gek op pistachenoten!!

 • Reply
  Fashion meets Beauty
  03/09/2014 at 13:55

  Hemelse combinatie, chocolade en pistache!

 • Reply
  Bouchra
  03/10/2014 at 09:16

  Chocolade + pistache = heerlijke combo! Ziet er lekker uit 🙂

 • Reply
  Vintagirie
  03/24/2014 at 15:21

  Oeh dat ziet er heerlijk uit. En prachtig gefotografeerd!

 • Leave a Reply