Afgelopen weekend reisde ik af naar Den Bosch om de tentoonstelling van mijn vriendinnetje Romi te bezoeken en even uitgebreid bij te kletsen. Doordat ze momenteel aan het afstuderen is hadden we elkaar al lang niet meer gezien dus dat was hard nodig! Na het bezoekje aan het museum liet Romi me een super leuk tentje zien, het MariaPaveljoen. Voor sommige misschien iets te creepy maar ik vond het tof!

denbosch_dreamdaily (1 of 13)
Ik had een lange treinreis voor de boeg, dus wat doe je dan? Juist ja, Starbucks halen!

denbosch_dreamdaily (2 of 13)
En de nieuwste Grazia met Mascha als hoofdredactrice, hier was ik echt enorm benieuwd na. Wat heeft ze het super goed gedaan trouwens, geweldig om te zien wat ze heeft bereikt met bloggen.

denbosch_dreamdaily (3 of 13)
Aangekomen in het museum liepen we gelijk door naar het gedeelte waar Romi’s werk hangt. Een lange gang vol met foto’s van Cis&Mien. Cis&Mien is een eeneiige tweeling die al hun hele leven samenwoont. Alles gaat volgens een strak schema, eten, schoonmaken, naar koor, naar de kapper. Romi heeft de tweeling meerdere maanden gevolgd en hier een geweldig boek van gemaakt.

denbosch_dreamdaily (4 of 13)
Kijk nou, een hele gang vol met haar werk! Zo tof!

denbosch_dreamdaily (5 of 13)
En natuurlijk ligt het boek zelf er ook. Wil je meer van haar werk zien? Neem dan een kijkje op haar site.

denbosch_dreamdaily (13 of 13)
Tijd voor lunch! Romi nam me mee naar het MariaPaveljoen, hier zit momenteel een tijdelijk restaurantje in. Vroeger was het Paveljoen een plek waar chronisch zieken naar toe kwamen om te helen en krachten op te doen.  Een soort van ziekenhuis dus en deze sfeer hangt nog steeds in de ruimte en kleine details herinneren je aan de tijd van toen.

 

denbosch_dreamdaily (6 of 13)

Zoals deze originele vaas..

denbosch_dreamdaily (12 of 13)

denbosch_dreamdaily (9 of 13)Of wat dacht je van de operatielamp die boven de bar hangt?

denbosch_dreamdaily (8 of 13)

Ondanks dat het een beetje een creepy ruimte is heeft het ook wat rustgevens, haha! denbosch_dreamdaily (7 of 13)Mijn hartslag was prima ;).

denbosch_dreamdaily (10 of 13)

denbosch_dreamdaily (11 of 13)

Creepy of niet, het eten was in ieder geval heerlijk! Ik was trouwens echt enorm verbaasd over hoe leuk Den Bosch eigenlijk is. Wat een geweldige stad! Ik wil zeker snel nog een keertje terug. Hebben jullie nog tips voor leuke eet tentjes?

handtekening

2 REACTIES
  • Manon

    Oeh die laatste foto ziet er wel lekker uit!!

  • saskia

    Den Bosch is geweldig! wat een leuke tentoonstelling! en ik vind het leuk zo’n tentje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.