Lifestyle

Spa & Sport Hotel ZUIVER

Vorige week verbleef ik een nachtje in SPA / SPORT hotel ZUIVER in Amsterdam. Twee dagen sporten, relaxen en lekker eten, in mijn ogen de perfecte combinatie om even helemaal tot rust te komen.

ZUIVER bevindt zich in het Amsterdamse Bos, makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en parkeren kan voor de deur. Ideaal toch? Vorige jaar verbleven we hier ook al een nachtje maar toen maakte we eigenlijk enkel gebruik van de SPA. Zonde blijkt nu want ZUIVER heeft zoveel meer te bieden!
spazuiver (3 of 11)

spazuiver (1 of 11)

Na ingechecked te hebben in het hotel kleedde we ons gelijk om in onze sportkleding om een rondje te maken door het Amsterdamse Bos. Misschien lijkt het bos niet zo aantrekkelijk bij aankomst maar wauw wat een geweldige plek! Bij de ingang van het bos staan drie hardlooproutes die je kan volgen, 5, 10 en 21km die je langs de mooiste plekjes leiden. Je hoeft dus niet bang te zijn te verdwalen! Gewoon verstand op nul en de gekleurde bordjes volgen, voor je het weet heb je je kilometers erop zitten.

spazuiver (11 of 11)

Bij een bezoekje aan het hotel krijg je ook toegang tot de sportschool en de daar bijhorende groepslessen. Zonde om daar geen gebruik van te maken toch? We vroegen het rooster op de bij receptie en kozen voor een lesje Tabata. Mijn vriend had daar het een en ander over gelezen en het leek hem erg leuk.

Tabata in het kort betekend: doodgaan. Dat betekend het natuurlijk niet echt maar zo voelde het wel! Vier minuten lang herhaal je een oefening waarbij je 20 seconde vol uit gaat en 10 seconde rust krijgt. Voor iemand zonder sportschool training ( ik loop alleen hard ) staat dat dus gelijk aan een complete uitputtingsslag. Zwaaien met kettlebells, squats met gewichten en lunges met 10 kilo boven je hoofd en ga zo maar door. En dat een uur lang onder het toeziend oog van Carlos. En geloof me, daar valt niet mee te sollen..

Door de groepsdruk pushte ik mezelf tot het uiterste, want ik wilde natuurlijk niet onderdoen aan de andere meiden! Ondanks dat het klinkt als marteling heb ik denk ik nog nooit zo genoten van sportuurtje! Zwetend en met een grote glimlach liep ik dan ook na een uur de zaal uit. Na nog een boks van Carlos “ je hebt het overleefd, gefeliciteerd “ liep ik trots terug naar de hotelkamer. I did it en dat voelde goed!

Bij Zuiver is het trouwens ook mogelijk om ( tegen betaling ) 1 op 1 of in kleine groepen personal training te krijgen van Carlos, dat lijkt me helemaal geweldig om te doen! Misschien de volgende keer?

spazuiver (7 of 11)

En wat is er lekkerder dan na zo’n uurtje even tot rust te komen in de sauna en een paar baantjes te zwemmen? Ook dat kan bij ZUIVER, dus liepen we in onze badjassen snel richting het zwembad om even bij te komen. Hoezo luxe?

spazuiver (6 of 11)

spazuiver (5 of 11)

spazuiver (4 of 11)

Na al dat gezonde gedoe konden we maar aan een ding denken, eten! Natuurlijk kan je ook prima eten bij ZUIVER zelf maar dit keer besloten we een stukje verder te lopen naar de Bosbaan. Een grand café met uitzicht over het Amsterdamse Bos. Niet gezond maar wel lekker was de kipsaté en ook mijn vriend was blij met de burger. Echt een aanrader! En met de zonsondergang erbij was het nog bijna romantisch ;).

spa_blog-404

Voldaan en met volle buik plofte we daarna neer op bed om de uren daarna niet meer overeind te komen. Letterlijk want toen ik de volgende ochtend mijn ogen opendeed wilde mijn lichaam niks meer. In de planning stond nog een lesje yoga maar die moest ik helaas aan me voorbij laten gaan. De spierpijn die ik voelde was niet te omschrijven haha. Strompelend liep ik naar de SPA waar de warme baden en sauna’s ervoor zorgde dat ik de dag door kwam.

De SPA zelf is in een woord fantastisch, het eten is goed, er zijn zowel buiten als binnen ligbedden, verschillende soorten sauna’s en je kan deelnemen aan opgietingen of uren liggen bubbelen in de verschillende baden. In de SPA zelf is fotograferen natuurlijk verboden maar mocht je nieuwsgierig zijn neem dan een kijkje op hun site of Instagram.

spazuiver (10 of 11)

Aan het einde van de dag zat ons bezoekje aan ZUIVER er helaas weer op, maar hopelijk niet voor lang! Al deze luxe is natuurlijk niet gratis, een overnachting kost je ongeveer €160,- voor twee personen. Echter bieden sites als Vakantieveilingen ook vaak de arrangementen aan, zo korten ons deze overnachting slechts €65.

Hopelijk tot snel SPA ZUIVER!

( ps,mijn spierpijn heeft een ruime week aangehouden, de daarop volgende dagen moest ik gaan zitten als een zwangere vrouw, sliep ik nauwelijks omdat omdraaien niet ging en over trap lopen ga ik het al helemaal niet hebben. Mocht je dus net als ik, ongetraind een lesje bij Carlos volgen, wees verstandig en hou je een beetje in 😉 )

handtekening
Follow on Bloglovin

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Josianne
  08/13/2014 at 07:05

  Wauw, ziet er goed uit allemaal. Zo’n lesje van Carlos lijkt me zeer eh.. interessant haha. Misschien binnenkort toch eens op vakantieveilingen kijken!

 • Reply
  Denise
  08/13/2014 at 11:19

  Wauw, dit ziet er prachtig uit! <3

 • Leave a Reply