Lifestyle

Starbucks Coffee Tasting

Voor degene die mij al wat langer volgen is het geen verassing meer dat ik groot fan ben van Starbucks. Mijn portemonnee is het hier niet altijd mee eens maar ik word ultiem gelukkig van een latte om mijn dag mee te beginnen of een iced coffee na een lange dag werk. Veel kennis van koffie heb ik echter niet dus het werd tijd om daar wat verandering in te brengen!

starbuckskoffie (6 of 7)

Bij “ mijn “ Starbucks in Hilversum wordt elke maand Koffie tasting gegeven door de coffee master van het filiaal. In een klein uurtje krijg je uitleg over een bepaald thema. De inner koffie geek in mij kon niet wachten om een keertje mee te doen dus vorige week schoof ik voor het eerst aan, benieuwd naar wat me te wachten stond. Ik kon me nog net inhouden en liet mijn notebook netjes thuis maar mijn camera ging uiteraard wel mee!

starbuckskoffie (2 of 7)

starbuckskoffie (3 of 7)

In een uurtje proefde we koffie gezet met filter, Cafetiere, met een Moka express en gezet als espresso. Heel apart om te merken dat zowel de geur als de smaak bij elke manier van zetten enorm verschilt!

starbuckskoffie (5 of 7)

Hier zie je het verschil tussen Moka express en de Cafetiere. Je ziet dat de Moka Express koffie veel bruiner is en de olie laag is meer zichtbaar dan bij de Cafetiere. Ja, ja again, geek alert 😉

starbuckskoffie (1 of 7)

Het is wat lastig om goed uit te leggen wat beide manieren van koffie zetten precies inhoud dus daarom even een stukje van WIKIpedia om je een idee te geven 😉

Cafetière
Grof gemalen koffie wordt in de glazen kan van de cafetière gedaan. Daarop wordt er heet water (95 – 98 °C) op gegoten, omgeroerd en laat men circa 4 minuten trekken, waarna het metalen of kunststof filter naar beneden wordt gedrukt. De koffie is dan klaar om te worden gedronken.

Moka express
3-delig metalen apparaat voor op het fornuis, bestaande uit onderaan een waterreservoir, daarop een trechtervormig koffiefilter en bovenaan een opvangreservoir voor de bereide koffie. Onderin gaat vers water en dan verwarmt men het reservoir. Door de druk die tijdens het opwarmen ontstaat, wordt het water met ongeveer 1,5 bar (afhankelijk van de maalgraad) door de koffie geperst en vervolgens in het reservoir opgevangen. De zettijd hangt af van de grootte van het apparaat en varieert van 5 tot 10 minuten.

starbuckskoffie (7 of 7)

Mijn favoriet was absoluut de cafetière dus misschien ga ik deze ook zelf eens aanschaffen! Ik vond het echt super interessant om wat meer over mijn favoriete drankje te weten te komen, en ik ga zeker nog eens aanschuiven. Ik heb eigenlijk geen idee of andere Starbucks locaties ook zulke thema avonden houden maar ik zou zeker aanraden om het eens te vragen!

Bedankt Starbucks voor de leuke en interessante avond!

handtekening
Follow on Bloglovin

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Josianne
  08/20/2014 at 07:18

  Súper leuk om dit een keer mee te maken! Helaas houd ik zelf echt niet van koffie dus zal het niks voor mij zijn haha.

 • Reply
  Denise
  08/20/2014 at 09:20

  Wat ontzettend leuk dat je dit met ons deelt. Ik heb eigenlijk nog nooit van zo’n soort thema-avond gehoord, maar het ziet er ontzettend gezellig uit. Liefs!

 • Reply
  Manon
  08/20/2014 at 12:44

  Ik heb echt 1 x iets bij Starbucks gehaald en dat was chocolademelk. Ik hou helemaal niet zo van koffie, ben meer een thee-leut haha. Wel leuk om te lezen!

 • Reply
  Deborahschrijft
  08/25/2014 at 21:54

  Super leuk!! Zouden meer Starbucks filialen dit doen?

 • Leave a Reply