Food

My o my, Carrotcake..

Tot zo’n twee maanden geleden leefde ik in een wereld zonder carrot cake. Ik hoorde mensen er wel over praten maar een taart gemaakt met wortel, dat kon toch niet lekker zijn? Boy was I wrong! Tijdens een bezoekje aan Bagels&Beans kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en nam ik een hap. Had ik dat maar nooit gedaan…. Sinds dien heb ik carrot cake cravings. De Bagels&Beans, De Drie Greafjes en nu ook mijn eigenlijk keuken, niks is meer veilig als ik zin heb ik carrot cake. En eigenlijk ( of moet ik zeggen helaas 😉 ) is het heel makkelijk om deze heerlijke taart zelf te maken!

Het recept haalde ik van Culy.nl, die het weer uit de keuken van Bagels & Beans haalde. Volg je het nog ;)?

dreamdaily_carrotcake-(1-of-6)
Je hebt nodig:
• 250 gram bloem
• 250 gram suiker
• 3 gram kaneel
• 9 gram bakpoeder
• 15 draaien zout
• 220 gram arachideolie
• 3 eidooiers
• 4 eiwitten
• 375 gram geraspte wortel
• 100 gram walnoten

dreamdaily_carrotcake-(6-of-6)

En voor de topping:
• 200 gram boter (op kamertemperatuur!)
• 200 gram creamcheese (op kamertemperatuur!)
• 200 gram crème fraÎche (op kamertemperatuur!)
• Het sap van 1 citroen
• 150 gram poedersuiker

Mix de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder, zout en arachideolie door elkaar, voeg daar op het laatst de eieren aan toe en blijf roeren tot er een glad beslag ontstaat.
dreamdaily_carrotcake (3 of 6)

dreamdaily_carrotcake (4 of 6)

Hak de noten grof en rasp de wortel ( ik ben lui en ik koop meestal al geraspte wortels… ) en roer dit vervolgens door het beslag. Doe dit vervolgens in een taartvorm en bak voor ongeveer 45 minuten op 170 graden.

dreamdaily_carrotcake (5 of 6)

Om de topping te maken mix je de boter, creamcheese, citroen en crème fraiche door elkaar heen. Zorg hierbij dat de ingredienten op kamertempratuur zijn want anders is het niet te doen..Zodra je een glad mengsel heb kan je beetje bij beetje de poedersuiker toevoegen. Laat vervolgens het mengsel opstijfen in de koelkast. Je kan, na het afkoelen van de taart, de bovenkant hiermee bedekken. Ik zet echter liever het bakje op tafel zodat ieder zelf kan bepalen hoeveel je erop smeert.

dreamdaily_carrotcake (2 of 2)

dreamdaily_carrotcake (1 of 2)

Enjoy!

handtekening
Follow on Bloglovin

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Anoeska
  08/16/2014 at 21:11

  Dat ziet er heerlijk uit! Heb het nog nooit geprobeerd, precies om de reden die je benoemde: taart met wortels, hoe kan dat lekker zijn? Maar nu ik dit heb gezien wil ik het toch graag een keer proberen. Dank je wel voor het recept!

 • Reply
  Anita
  08/17/2014 at 13:51

  Nog nooit zelf gemaakt, maar wel in veel varianten gegeten (de lekkerste ooit in Dahab, Egypte, in ‘mijn’ hotelletje Ghazala, ja echt!). Tijd om zelf aan de slag te gaan, dit recept ziet er goed uit. Vrees dat ik ook verslaafd raak 🙂 Thanx!

 • Reply
  Bianca
  08/17/2014 at 15:22

  ZO lekker! Wat fijn dat die ingrediënten zo duidelijk uitgelegd zijn =) De raspen van de worteltjes vind ik alleen zoveel werk :p

 • Reply
  Alyssa
  08/17/2014 at 15:26

  Ziet er erg lekker uit! En mooi gedaan met je fotografie en ingrediënten.

 • Reply
  Manon
  08/18/2014 at 16:25

  hmm jummie dit wil ik graag een keer zelf maken en met dit recpept moet dat lukken denk ik!

 • Reply
  Deborahschrijft
  08/25/2014 at 22:24

  snel eens zelf maken, love carrot cake!

 • Leave a Reply