Nieuwe recepten uitproberen is altijd leuk,, toch?! Hoewel ik geen keukenprinses ben wil ik in 2015 toch echt de moeite gaan doen om vaker iets nieuws op tafel te toveren. Dit recept van Jamie Oliver probeerde ik afgelopen zondag uit en het was zo lekker!

pompoenpasta_dreamdaily-(8-of-2)
Bij een ingewikkelde ingrediƫntenlijst haak ik meestal al snel af, gelukkig dus dat buiten de pompoen en de tijm een hoop van deze items al in mijn keukenkastje stond. He, dat ik avontuurlijker wil zijn op het gebied van eten betekend niet gelijk dat ik niet meer lui ben ;).

pompoenpasta_dreamdaily (9 of 2)
De bereiding is eenvoudig. In een grote wok pan smelt je de boter met een flinke scheut olijfolie. Hierin bak je de knoflook en de uitjes even aan om er vervolgens de pompoenblokjes bij te doen. Dit laat je even een minuut of vijf bakken en daarna griet je langzaam de bouillon erbij. Deksel op de pan en even 25 minuutjes zachtjes laten koken tot de pompoen zacht is geworden.

pompoenpasta_dreamdaily (8 of 2)-2
In een andere pan kook je ondertussen de pasta, als je hem afgiet hou dan even een kopje van het kookwater apart want die heb je misschien nog nodig voor de saus!

Snij de ham in reepjes en bak deze in een koekenpannetje lekker knapperig in een beetje olie.

Als de 25 minuten voorbij zijn prak je de pompoen fijn en voeg je naar smaak nog wat peper en zout toe. Vind je de saus te droog? Dan kan je wat van het kookwater bijvoegen.

pompoenpasta_dreamdaily (9 of 2)-2
Daarna hussel je alles door elkaar heen en eet smakelijk! Misschien niet het meest fotogenieke gerecht maar lekker is het zeker ;).

originele recept

handtekening

2 REACTIES
  • Manon

    Dat ziet er lekker uit

  • Stella

    Ohh yumm! Ik zou dan het vlees weglaten en iets anders voor in de plaats kiezen maar oh..I love pompoen en past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.