Lifestyle Sport

Run baby, run… of toch niet?

Een tijdje terug plaatste ik mijn Goals voor 2015. Josianne vroeg me toen naar het ontbreken van mijn sportdoelen. Een blogpost hierover stond al een tijdje op de planning maar hij kwam maar niet uit mijn vingers.

Degene die Dreamdaily al een tijdje volgen weten wellicht dat ik vlak voor de Dam tot Damloop een flinke blessure heb opgelopen. Hardlopen was in heet eerste half jaar van 2014 echt mijn ding en het trainen voor de 16km ging me prima af. Vlak voor mijn eerste lange wedstrijd besloot ik nieuwe schoenen te kopen. Ik hoorde van iedereen dat het rennen van zo’n lange afstand op mijn Nike free runs niet slim was dus ik wilde overstappen naar iets met iets meer demping. Na het maken van een loopfilmpje bij RunnersWorld koos ik voor de Nike Pegasus.

FotorCreated

Als een blij ei liep ik de winkel uit en maakte ik al snel mijn eerste 5km rondje. Wat liep dat lekker! Het voelde echt alsof ik vloog door de demping en ik kon niet wachten om ze ook op een lange afstand te proberen. Dus dat deed ik. Ik liep 16 kilometer zonder ergens last van te hebben. Die Dam tot Dam zou een makkie worden! Maar opeens de dag daarna was daar de pijn in mijn voet. Aan de zijkant van mijn vreef voelde ik brandende pijn. Ik was nog niet echt gealarmeerd, na zo’n lange run zijn wat pijntjes niet gek dus ik besloot de week rust te nemen. Maar toen ik het weekend daarop erop uit trok voor een korte 5 kilometer zakte ik door mijn voet van de pijn. Auw! Ik kon met geen mogelijkheid meer rennen dus strompelde ik terug naar huis.

Ik nam rust, ging naar de dokter en fysio maar niks leek te werken. Elke dag voelde het alsof mijn voet in de fik stond! Werken werd lastig maar ik sleepte me door de weken met een flinke dosis pijnstillers. De Dam tot dam werd afgezegd en ik werd doorverwezen naar de podoloog en het ziekenhuis voor foto’s. Zowel de podoloog als het ziekenhuis vond niks behalve een flinke irritatie. Echter kreeg ik wel gelijk te horen dat mijn schoenen een dramatische keuze bleken te zijn. Het breekpunt op de Nike Pegasus zit op een raar punt waardoor mijn voet op een onnatuurlijke plek zeg maar werd dubbelgevouwen. ( niks ter nadelen aan de schoen in het algemeen, dit is puur op mijn eigen ervaring met de schoen ) Mijn Nike free’s daar in tegen liep ik perfect op! Mijn nieuwe Nike’s gingen dus al snel de deur uit. Wat baalde ik daar van zeg!

Ik kreeg zooltjes om mijn voet te ontlasten en zo verstreken er nog een paar weken. Maar de pijn bleef. De podoloog kan ondertussen niks meer voor me doen. Ik loop weer op normale schoenen zonder zooltjes maar de pijn is nog steeds aanwezig. Gelukkig wel minder want pijnstillers zijn niet meer nodig. Maar een paar uur op hakken hoef ik niet te proberen en ook aan het einde van mijn werkdag voel ik moet voeten ( ja ook mijn andere voet doet ondertussen op dezelfde plek pijn )

Een enorm lang verhaal met nog geen goed einde. Hoe het nu verder moet weet ik niet zo goed. Ik hoor van iedereen dat voet problemen heel lang kunnen aanhouden dus ik probeer me er niet te druk over te maken. Ik loop weer heel langzaam kleine stukjes hard maar luister goed naar mijn lichaam. Hoe graag ik het ook zou willen, het stellen van echten doelen durf ik niet uit angst mezelf weer teleur te stellen.

Mocht iemand mijn verhaal herkennen of tips hebben voor wellicht speciale therapieën etc. laat het me alsjeblieft weten!

handtekening

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Josianne
    01/24/2015 at 08:47

    He wat balen allemaal. Ik wist niet dat het zo heftig was! Ik heb helaas geen tips of adviezen voor je; ik hoop alleen dat het allemaal heel snel over is!

  • Leave a Reply