DreamTasty

DreamTasty: Gevulde zoete aardappel

Ik ben geen grote fan van aardappelen, of ze moeten gebakken zijn met een flinke klodder mayo. Maar van zijn broertje de zoete aardappel word ik wel heel gelukkig! Zo ook van dit receptje van Chickslovefood. Te lekker om niet te delen! Gepofte aardappel met courgette, chorizo en Parmezaanse kaas. Yum!

Wat heb je nodig?

sweetpatatoe-(1-of-6)

Let’s get cookin!

De bereiding is heel makkelijk. Maak de aardappels goed schoon, wikkel ze in aluminium folie en doe ze in een voorverwarmde oven. In ongeveer een uurtje op 180 graden is de aardappel klaar. Ben je niet zeker of hij helemaal gaar is? Prik er dan even doorheen met een vork, als dit makkelijk gaat zijn ze klaar ?.

sweetpatatoe (2 of 6)

sweetpatatoe (3 of 6)

Terwijl je wacht op de oven bak je de knoflook even licht aan in een pan. Doe hier daarna de chorizo bij en bak deze tot hij lekker knapperig is. Rasp de courgette en voeg de warme chorizo hier aan toe. Als laatst voeg je de kaas toe en klaar is je vulling!

sweetpatatoe (6 of 2)

Als de aardappels klaar zijn, snij je ze voorzichtig door midden en hol je ze een beetje uit. Dit kleine beetje kan je gewoon door de vulling heen scheppen zodat het niet verloren gaat. Strooi als laatst nog wat kaas er over heen en stop de aardappels nog zo’n 15 minuutjes in de oven.

Een gevulde aardappel is eigenlijk al voldoende als avondmaal maar een frisse salade is lekker voor erbij. Eet smakelijk!

handtekening

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Jinnie93
    05/02/2015 at 17:11

    Klinkt en ziet er super lekker uit! Ik ben dol op zoete aardappel, hier in Japan wordt het vaak gegeten als ‘snack’ , opgewarmde zoete aardappel zo uit de schil happen, haha! Ik heb hem opgeslagen, ben heel benieuwd naar dit recept 🙂

  • Leave a Reply