Food

DreamTasty: Mijn favoriete courgetti recept

Ik hou van Italiaans eten, en niet zo’n beetje ook. Mijn vriend deelt gelukkig deze liefde en als het aan ons lag aten we zo 7 dagen in de week pasta. Helaas, helaas zijn al die koolhydraten natuurlijk niet zo goed voor je dus proberen we het tot een max van twee keer te beperken. Om toch mijn Italian kick te krijgen heb ik sinds kort courgetti ontdekt!

courgetti_dreamdailynl-(1-of-4)
De ingrediënten zijn easy, ui, knoflook, courgette, pijnboompitjes, een flinke lepel pesto en een doosje cherrytomaatjes.

Snij de ui in kleine stukjes en pers de knoflook erbij. Zet dit vast zachtjes op het vuur.

courgetti_dreamdailynl (2 of 4)
Ondertussen maak je de “spaghetti”. Dat kan met een Spirelli, een handige apparaatje waar je de courgette als het ware door heen draait. Super handig! Wel wat prijzig dus voordat je de 16 euro uitgeeft kan je ook gewoon je courgette in hele dunne reepje snijden of raspen met een kaasschaaf. Ik vond echter wel dat de sliertjes hielpen bij het echte pasta gevoel. Onzin natuurlijk maar he, het oog wil ook wat ;). Doe vervolgens de courgette en de tomaatjes ( wel even door midden snijden ) bij de ui en knoflook in de pan. Als dit wat is opgewarmd roer je de pesto erdoor, de hoeveelheid is een beetje naar smaak. Ik vind een eetlepel voldoende. En hussel alles nog even goed door elkaar.

Als laatst rooster je de pijnboompitjes door ze in een droge koekenpan even kort op hoog vuur te zetten.

courgetti_dreamdailynl (4 of 4)
En voila! Je guilty free pasta is done.

Enjoy!

handtekening

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  mama
  06/13/2015 at 23:33

  het ziet er zo lekker uit ik ga het zeker maken xxmama

 • Reply
  Anita
  06/14/2015 at 14:27

  Dat ziet er heerlijk én makkelijk uit. Thanx!

 • Leave a Reply