Lifestyle

We hebben een huis gekocht!

Alle goede dingen komen in drievoud toch? Nou naast het rijtje zwanger en verloofd mag daar dan nu huiseigenaar bij komen te staan!

Al ruim twee jaar hadden Joel en ik gesprekken over het kopen van een huis. Ook al wonen we niet in een grote stad als Amsterdam of Utrecht, ook van de huurprijzen in Hilversum word je niet gelukkig. Al ruim 5 jaar verdween er elke maand toch minstens 800 euro in een zwart gat. En het delen van een voordeur begon me flink tegen te staan. Ik wilde meer ruimte, kunnen sparen en privacy!

Toch vonden we kopen ook best eng. Je hebt het toch over een enorm bedrag en alles is zo verdomde ingewikkeld ;). Maar ja, toen daar die twee streepjes opeens stonden ging alles in een sneltrein vaart. Het huisje waar we nu in wonen is absoluut niet geschikt voor een baby. Naast het delen van die voordeur, hebben we een lastige trap ophoog en maar een slaapkamer. De nesteldrang in mij schreeuwde dat we zo snel mogelijk iets anders moesten vinden.

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Want we wilde beide een zo’n laag mogelijke hypotheek, geen erfpacht en het liefst een echt huis ( dus geen appartement ). Dat bracht ons op een gemiddelde van 1 huis per maand om te bezichtigen. En ondanks dat ik ondertussen elk huis wat groter was dan dat van ons geschikt vond moest ik mezelf echt dwingen objectief te blijven kijken. Hier zouden we de komende tien jaar moeten / willen blijven.

En toen was daar opeens een leuk wit huisje. Vlak bij het station dus nog lekker in het centrum. In een kinderrijke buurt en met de potentie om heel mooi te worden. Ja met de potentie ja want als je het nu van binnen ziet ren je gillend weg ;). De bovenkamers zijn, en het is geen grapje, knalgeel, knalgroen en rood. Hoe verzin je het!

Het heeft al met al een paar weken geduurd voordat alles rond was maar nu is het dan echt zo ver. De handtekeningen zijn gezet en als alles goed gaat krijgen we 1 september de sleutel. Helaas zal ik dan niet zo veel meer kunnen mee klussen maar ik ben ook prima in aanwijzingen geven hoor haha!

Tegen de tijd dat alles af is krijgen jullie uiteraard een hometour.
Ik kan niet wachten!

handtekening

Follow on Bloglovin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply