Baby

Zwanger week 16 – 21

Door al het reizen tussendoor, ietsje later dan gepland, een nieuwe zwangerschap update! Op dit moment ben ik al weer 23 weken zwanger. Kan je het geloven? Nog maximaal 17 weken en dan is ons kleine meisje bij ons. Het is te bizar. Mede ook door het feit dat ik momenteel midden in de verbouwing van ons huis zit vliegt de tijd voorbij. Ik dacht altijd dat die 9 maanden zouden voelen als jaren maar niks is minder waar. Het gaat TE snel!

Even terug naar drie weken geleden toen we onze twintig weken echo hadden. Stik nerveus ging ik op de bank liggen en vervolgens werd ons meisje helemaal nagekeken. En alles is goed! Wat een opluchting. Je hebt natuurlijk nooit 100% zekerheid maar een heel aantal dingen zijn afgevinkt. Ze was weer lekker dwars en lag de hele tijd in elkaar gevouwen of met haar hoofdje de andere kant op. Geen mooie foto dus voor papa en mama maar ach, we kunnen straks nog genoeg naar haar kijken ;).

Met mij gaat het op zich goed, ik mag er ( nog steeds ) niet over klagen. Maar ik begin wel steeds meer te voelen dat ik echt zwanger ben. Het maagzuur is om de hoek komen kijken maar gelukkig is dat telkens maar van korte duur. Vervelender is de lage rugpijn en het continue slapen van mijn linkerarm. Daarnaast begint werk ook steeds meer zijn tol te eisen. Vlak voor mijn vakantie werkte ik voor het eerst weer fulltime en poeh, dat was heftig. Aan het einde van de week was ik telkens rond het middaguur helemaal op. Het leek wel alsof er gewoon geen energie meer in me zat en dat hield ook in het weekend aan. Ik hoopte tijdens mijn vakantie weer helemaal op te laden maar ook toen moest ik redelijkmatig op de stop knop drukken. Even rustig aan doen. Ik heb nog zo’n 10 weken te gaan tot mijn verlof dus ik zal toch nog even moeten doorbijten of opzoek moeten gaan naar een oplossing.

Een andere verandering sinds de laatste update zijn de schopjes! De hele dag door word ik verrast met stompjes in mijn buik. En als ik lig kan je mijn buik ook al zien bewegen. Ik merk dat het mij wel wat meer rust geeft zo’n teken van leven elke dag. O, en die buik, ja die begint eindelijk een beetje te groeien. Met moeite pas ik nog steeds in mijn broeken maar comfortabel zitten ze niet meer. De zwangerschapsbroeken zijn dus in huis gehaald en ondanks dat die krengen vreselijk afzakken ( ik denk dat mijn buik nog net niet groot genoeg is ) zit het wel heel fijn.

Nu zijn we dus ruim in week 23 en begint het laatste trimester inzicht te komen. De babykamer moet nog even wachten want we verhuizen pas over vier weken maar ik gok dat mijn volledige focus daar snel op zal gaan liggen. Ik wil haar plekje echt wel in orde hebben als ik die laatste tien weken in ga. Zodra deze gereed is zal ik een nieuwe update plaatsen.

O , wat is het allemaal spannend!

handtekening

Follow on Bloglovin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply