Food

Breakfast time #1

Ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Joel en ik gaan ook liever ergens ontbijten dan dat we ’s avonds uit eten gaan. Ja echt! Je maakt mij niet blijer dan met een uitgebreid ontbijt buffet in een hotel, haha ik eet me helemaal rond. Maar dat is natuurlijk niet dagelijks aan de orde en daarom sta ik ’s ochtends ook vaak in de keuken om iets speciaals te maken. Vandaag de eerste van mijn Breakfast time reeks waarin ik mijn favoriete homemade ontbijtjes deel!

Deze post staat volledig in het teken van havermout, mijn go to ontbijt op een werkdag. Want je kan eindeloos combineren en het vult goed. Als ik net even wat meer tijd heb dan maak ik vaak deze appeltaart versie. Kruidig, zoet en voedzaam!

Wat heb je er voor nodig?

  • 200 ml amandelmelk ( of melksoort naar keuze )
  • +/- 50 gram havermout
  • kaneel
  • zoete appel
  • geschaafde amandelen
  • honing

appelpiebreakfast-1-of-4

appelpiebreakfast-3-of-4
Zet in een pan de melk en havermout op het vuur en warm deze langzaam op. Vergeet tussendoor niet te roeren! Ondertussen schil je de appel en snijd je hem in kleine stukjes. Mix de appelstukjes met de kaneel en bak ze in een andere pan tot ze zacht en goed gebakken zijn. Vervolgens doe je de havermout in een kom, de warme appeltjes erbij en strooi je de amandelen eroverheen. Vind je dit nog niet zoet genoeg? Dan maakt wat honing het helemaal af.

Enjoy!

handtekening

Follow on Bloglovin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply