Al sinds de aankondiging van dit boek keer ik er naar uit, Eat Smart. Geschreven door blogger en Youtuber Niomi Smart. Deze Engelse dame volg ik al jaren en neemt je via haar kanalen mee in haar vegan wereldje. Nog niet eens zo heel lang geleden besloot ze het roer om te gooien en volledig plantaardig te eten. Hoewel ik zelf geen ambitie heb om die kant op te gaan vind ik haar filmpjes en posts altijd leuk en boeiend om te volgen. Ze laat zien hoe je met eenvoudige aanpassingen gerechten een stuk gezonder kan maken en daar hou ik van! Geen poes pas, geen lange verhalen over waarom je echt vegan moet eten, nee gewoon een kanaal van een meisje die houdt van een gezonde levenstijl!

niomismart (8 of 8)
En nu is daar haar eigen kookboek. Eat Smart ( geniale naam trouwens haha! ) Vol met gezonde, uiteraard vegan, recepten die eenvoudig zelf klaar te maken zijn. Mijn oog viel gelijk op de raw courgette soep. Ik maak zelf bijna wekelijks een pan dus ik was benieuwd naar haar versie.

De ingrediƫntenlijst is simpel:

  • 75 gram bevroren erwten
  • 1/4 courgette ( ik heb zelf een hele gebruikt )
  • 1 uitje
  • 1 rijpe avocado
  • 1 knoflook teen
  • 2 theelepels citroensap
  • 3 verse muntblaadjes
  • 1/4 theelepel cayenne peper
  • beetje zout
  • geschaafde amandelen ter garnering

* Zelf heb ik de citroen en de mint niet gebruikt. De citroen had ik niet in huis en ik ben totaal geen mint fan dus die heb ik achterwege gelaten.
niomismart (1 of 8)

En dan de bereiding. Ja dat is de grote grap. Je gooit dus gewoon alles bij elkaar in de blender ( op de amandelen na ) en klaar!

De amandelen strooi je ter garnering over je soep en genieten maar! Omdat het ondertussen toch wat kouder wordt heb ik de soep na bereiding toch even opgewarmd. En dat kan dus ook prima.

niomismart-5-of-8
Eat Smart is een lust voor het oog en voor je maag, ik ga er zeker meer recepten uit proberen!
Mocht je geĆÆnteresseerd zijn in Niomi, neem dan vooral een kijkje op haar Youtube kanaal.

 

handtekening

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.