Food

Breakfast time #2

Twee weken geleden deelde ik mijn eerste recept uit de Breakfast time reeks met je, en nu is het tijd voor nummer 2! Misschien niet het eerste waar je aan denkt met deze koude dagen maar dat maakt het niet minder lekker. Bananenijs met muesli en kokos.

30602913852_962b14e5f5_o
Wat heb je er voor nodig?

  • 2 bevroren bananen
  • Scheut kokosmelk ( of ander melkproduct )
  • Je favoriete muesli
  • Drie theelepels cacao
  • Geschaafde kokos

Ja je las het goed, we gaan ijs eten voor ontbijt. En ijs moet je natuurlijk even voorbereiden dus stop de avond van te voren twee bananen in stukjes in de vriezer. Dit is de basis voor je ijs.

Haal ’s ochtends je bananen uit de vriezer en doe ze met zo min mogelijk melk ( het ligt een beetje aan de sterkte van je blender hoeveel je zal moeten toevoegen ) in de blender. Kook ondertussen wat water en doe de cacao in een beker. Mix het kokende water met de cacao tot je een dikke saus hebt gemaakt.

30419251210_4294ab1194_o
Als het goed is heeft je blender ondertussen je banaan omgetoverd tot dik romig ijs. Doe dit in een bakje en dan kan je er eigenlijk alles overheen doen wat je lekker vind. Mijn favoriete combi is een flinke hand muesli, wat geraspte kokos en als laatst de chocolade saus. En dan is het een kwestie van snel opeten voordat alles gesmolten is 😉

Enjoy!

handtekening

Follow on Bloglovin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply