Een paar weken geleden deelde ik met jullie een overzicht van mijn favoriete ontbijt locaties in Londen. Hartstikke leuk natuurlijk maar waar kan je nou een beetje betaalbaar slapen? Open booking.com en je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. De afgelopen tien jaar heb ik vele budget vriendelijke opties mogen bezoeken en daarom nu mijn favorieten op een rijtje. Wat fijn slapen in Londen voor een klein prijsje kan echt!


Als eerst wat algemene tips bij het boeken van een hotel

  • Weet waar je slaapt. En daarmee bedoel ik de regio die je uitkiest om te overnachten. Ga je bijvoorbeeld naar Londen om een concert te bezoeken? Dan is het wel heel fijn om ’s avonds zonder veel gedoe snel bij je hotel te zijn. Wil je lekker shoppen en de toeristische plekjes bezoeken dan is een hotel in het centrum extra fijn want dan kan je veel te voet doen. Londen is groot en het is vervelend als je er daar achter komt dat alles wat je wilt zien op een half uur reizen van je hotel zit.
  • Boek op tijd! Voor veel onderstaande hotels geldt hoe eerder je boekt hoe goedkoper het is.
  • Bedenk wat je echt nodig hebt. Want hoeveel tijd spendeer je nou echt tijdens een citytrip in je hotel? Ik vind hygiëne en rust bijvoorbeeld het belangrijkste, de rest is voor mij bijzaak.

En dan nu naar de hotels!

tunehotel
Tune Hotel Londen
De hotelketen waar ik de afgelopen jaren het meest heb geslapen is Tune Hotel. Er zijn verschillende locaties door heel Londen heen en ik heb ze allemaal gehad! Vlieg je op Stansted Airport en ben je van plan met de trein naar Londen te reizen? Kies dan de Liverpool locatie. Die is 5 minuten van het treinstation waar je dan aankomt dus maakt je reis lekker makkelijk. En vanaf daar is ook het centrum makkelijk te bereiken. Kom je echt om te shoppen? Dan is de Paddington locatie ideaal. Oxford Street bevind zich op een kleine 10 minuten dus je loopt zo de winkels tegemoet.

De kamers variëren in grote en kan je doormiddel van add ons zo duur maken als je wilt. Er zijn kamers in de kelder zonder raam die het goedkoopsts zijn ( de inhoud is hetzelfde als degene met raam ). Ik heb daar zelf nooit problemen mee, ik slaap er alleen maar en de airco is prima dus je hoeft niet bang te zijn voor een hete of juist koude kamer. Je kan van te voren de add-ons kiezen maar ik zou je aanraden te wachten tot je in het hotel zelf bent. De kosten zijn hetzelfde en dan merk je pas echt of je iets mist. Zo is wifi misschien fijn en neem je voor 2 euro een set handdoeken maar merk je dat je de t.v. helemaal niet aan zet. Zonde om daar van te voren al geld aan uit te geven! De kamers zelf zijn overigens modern en super netjes. Echt de beste die ik in deze prijscategorie heb kunnen vinden.

Prijsrange: Tussen de 75 en 125 per kamer per nacht ( tweepersoonskamer zonder add-ons)

ibis
Ibis Styles Kensington
Iets duurder maar ook net wat meer service vind je bij Ibis Styles hotel. De locatie is fijn met een metro op 5 minuten van de voordeur en een aantal grote musea waaronder National History Museum op loopafstand.

De kamers zijn simpel maar schoon en modern. Anders dan bij Tune Hotel zijn handdoeken, wifi, tv en een simpel ontbijt inbegrepen bij de prijs. Ik zelf ontbijt altijd liever buiten de deur dus voor mij hoeft dat ontbijt nooit zo. Dit hotel heb ik trouwens afgelopen jaar voor het eerst bezocht met de toekomst in gedachten. Dit is namelijk een keten die ook de mogelijkheid biedt voor een babybedje. Iets wat bij Tune Hotel niet mogelijk is waardoor deze straks af gaat vallen ;). Wel een extra pluspunt is trouwens het personeel in dit hotel. Stuk voor stuk was iedereen enorm vriendelijk en behulpzaam! Zeker een plek waar ik graag nog een keer naar terug ga.

Prijsrang: Ongeveer 140 euro per kamer per nacht ( tweepersoonskamer)

fotorcreated
Easyhotel
Onder aan de lijst en ook gelijk de goedkoopste zijn de Easyhotels. Een keten van hotels van Easyjet. Ik heb jarenlang in deze locaties geslapen op mijn tripjes naar Londen!

Het concept is hetzelfde als bij Tune Hotel maar alles is net iets minder. Zo zijn de afstanden naar de metro stations vaak een stukje verder lopen, is alles net wat meer verouderd en voelen de kamers daardoor ook wat minder luxe aan. Maar again, daar is de prijs ook naar! Ik denk niet dat je voor deze prijs een fijnere kamer kan vinden waar je je eigen privé badkamer hebt in het centrum van de stad.

Prijsrange: Tussen de 60 en 110 euro per kamer per nacht ( tweepersoonskamer zonder add-ons )

Mocht je nog vragen hebben over een van deze hotels, stel ze gerust in de comments. Ik help je graag om jouw trip naar Londen zo voordelig en fijn mogelijk te maken!

handtekening

Follow on Bloglovin

* Foto’s easyhotel zijn van easyhotel.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.