Al een aantal jaar schrijf ik net als vele bloggers een kleine terugblik op het vorige jaar. Maar o my, dit jaar wist echt ik echt niet waar ik moest beginnen! Ik heb nog nooit een jaar gehad wat zo snel voorbij ging, met zo veel hoogtepunten, reisjes en nieuwe ervaringen. Dus pak er maar een kopje thee bij want het was onmogelijk om deze post kort te houden 😉 

maand13
Januari – Maart
De eerste drie maanden van het jaar begonnen eigenlijk relatief rustig. Ik kreeg in januari mijn vaste contract op werk wat voor een hoop zekerheid zorgde. Niemand wist natuurlijk dat dat voor ons het moment was om concreet over onze wens om papa en mama te worden te gaan nadenken. Zouden we het aandurven? Ondertussen pakte ik mijn fitness en hardlopen weer flink op en begon ook met yoga. Een paar sportieve maanden dus! Maar de hoogte punten waren toch wel de concerten van Ellie Guilding en Mallory Knox. Lekker een paar avondjes los gaan! En om het kwartaal helemaal fijn af te sluiten vertrok is samen met Jochem voor Laptops & Latte naar Londen. We verbleven in een poep chique hotel en genoten ( tussen het werk door natuurlijk ) van veel lekker eten.

maand46
April – Juni
En toen werd ons leven op zijn kop gezet. Terwijl ik me voorbereide op het laten trekken van mijn verstandkies ( onder volledige narcose ) besloot ik voor de zekerheid toch even een zwangerschapstest te doen. Enkele weken daarvoor waren we gestopt met de pil en nog rustig in afwachting van mijn eerste menstruatie dus ik verwachte er niks van. Maar toen stonden daar opeens twee streepjes. Ik was zwanger! Niks wachten op mijn eerste ongesteldheid onze droom was al uitgekomen! De operatie werd afgezegd en Joel en ik probeerde te wennen aan het idee dat we ouders zouden worden. Tegelijkertijd begon de zoektocht naar een koophuis want ons huidige huisje voldeed niet voor het starten van een gezinnetje. Wat een stress! Maar we vonden eigenlijk al snel een perfecte plek.

We vertelde al onze familie en vrienden het nieuws en op de dag dat we in het vliegtuig stapte voor ons jaarlijkse Londen tripje vertelde we het ook aan de rest van de wereld.

Little did I know dat op precies die dag… Joel opeens op zijn knie ging op mijn favoriete locatie in Londen. We zijn verloofd!

Een baby, verloofd en een huis in iets meer dan een maand. Gekkenhuis! Als ik er op terug krijg is het echt te bizar voor woorden. Gelukkig merkte ik op wat verminderde eetlust helemaal niks van mijn zwangerschap in de eerste maanden dus kon ik vollop genieten. Het kwartaal eindigde met het afscheid van mijn geliefde manager en een lieve collega op werk. Dat kwam wel even hard aan en zorgde ervoor dat ik even thuis kwam te zitten. Ik maakte me te druk en had daardoor last van mijn buik. Even rustig aan dus!

fotorcreated
Juni – September
Juni en juli kabbelde een beetje voorbij. Mijn buikje begon langzaam een beetje zichtbaar te worden en we bereiden ons voor op de komende drukke maanden. In Augustus nam ik een twee weken vrij en vond ik dat ik nog prima in staat was om eerst drie dagen alleen in Londen te verblijven en gelijk daarna door te gaan voor een tripje Parijs. Ik genoot maar mijn lijf liet me wel een beetje in de steek. Iets te veel voor iemand die 6 maanden zwanger was ;). Wederom werd ik dus teruggefloten door die kleine in mijn buik. Het was tijd om echt toe te geven aan de zwangerschap en met de voetjes om hoog te gaan. Ik minderde met werken en kreeg daardoor langzaam mijn energie weer terug. Op naar het laatste trimester!

Ondertussen was Joel druk aan het klussen in ons nieuwe huis. Er moest heel veel gebeuren en hij heeft zich echt vijf weken helemaal kapot gewerkt. Lastig hoor want ik kon natuurlijk nauwelijks meehelpen!

fotorcreated

Oktober – December
De laatste maanden van het jaar braken aan en dus zou het niet lang meer duren voordat ons kleine meisje zich zou laten zien! Ik werkte nog een paar weken en genoot daarna van mijn verlof. De kinderkamer werd helemaal afgemaakt en de laatste grote klussen in huis gedaan. In November was ik het zwanger zijn ondertussen toch wel goed zat en gelukkig bleek dat ik niet lang meer hoefde te wachten. Op 5 december werd Harper geboren en stond onze wereld op zijn kop. De maand December is echt in een waas voorbij gevlogen maar wat hebben we genoten. Joel was ook lekker drie weken thuis dus alle tijd om te wennen aan de nieuwe situatie. De Kerstdagen waren natuurlijk extra speciaal, de eerste keer als gezin!

Nou, wat een jaar he? En nu staan we aan het begin van 2017. Bedankt 2016 voor het zijn van een geweldig overweldigend jaar.

Heb jij ook een terugblik geschreven op 2016? Laat dan een linkje achter in de comments, ik lees ze graag!

handtekening

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.