Food

Breakfast time #3

Zijn jullie de ontbijtjes al zat ? Ik hoop het niet want ik heb vandaag de laatste uit de Breakfast reeks. Na de warme havermout en het koude bananenijs dit keer echt een weekend ontbijtje; “ Gezonde “ pannenkoeken met gebakken ananas!

ontbijt_dreamdailynl-1

Ja ik zet het gezonde maar even tussen haakjes. Want hoewel de ingrediënten van deze pannenkoeken een stuk gezonder zijn dan normaal zorgt de hoeveelheid honing en poedersuiker die ik er aan het einde overheen stort ervoor dat die calorieën er zo weer bij zitten ;).

Wat heb je nodig?

 • Twee eieren
 • 1 rijpe banaan
 • Kaneel
 • Blikje ananasschijven

Knijp de banaan goed fijn terwijl hij nog in de schil zit. Doe daarna de inhoud in een bakje en prak hem nog even flink door. Voeg de twee eieren toe en wat kaneel ( zoveel als je lekker vind ) en voilà je deeg voor de pannenkoekjes is klaar.

Zet een koekenpan op laag vuur met een dot kokosolie en wacht even tot hij goed heet is. Doe dan voorzichtig drie scheppen in de pan. Ik vind dat zelf de fijnste manier, je kan natuurlijk ook proberen een grote pannenkoek te maken. Laat het even rustig bakken en zodra ze loslaten van de pan draai je ze om.

Bak ondertussen in een andere pan de ananassen even aan zodat ze goed heet zijn.

ontbijt_dreamdailynl-3

Vervolgens doe je alles netjes op een bordje, en kan je elke topping die je wilt er nog overheen doen. In mijn geval dus de honing en wat poedersuiker.
Yum!

handtekening

Follow on Bloglovin

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  manon
  01/11/2017 at 18:49

  Dat ziet er lekker uit

 • Leave a Reply