Hartje Amsterdam ( net achter de Dam ) vind je het luxe restaurant The Duchess. Het oude bankgebouw is omgetoverd tot een fantastische sfeervolle plek! Vorige maand gingen we naar binnen voor lunch maar wijzigde we al snel onze keuze toen we de Afternoon Tea op de kaart zagen staan. Dat wilde we wel proberen!

IMG_2039

theduchess-1

Allereerst de locatie zelf, wauw! Alles is tot op de puntjes gestyled en ziet er prachtig uit. Chique maar tegelijk heel aangenaam. Voel je vooral niet underdressed als je binnenloopt in een spijkerbroek tijdens een fijne shopsessie. Dat kan prima!

Er zijn verschillende soorten Afternoon Tea te bestellen. Zelfs een zonder thee. Ja, wij keken net zo vreemd als jij nu waarschijnlijk maar volgens onze ober zijn er veel mensen die daar om vragen. Om het maar gelijk goed te doen, want zo vaak ga je niet voor een Afternoon Tea, bestelde we de meest luxe versie. Dit betekent extra veel hapjes, zo veel thee als je wilt en een glas Champagne. De prijzen variëren van 39 euro p.p tot 55 p.p

theduchess-5

IMG_2068

Alle hapjes komen tegelijk op tafel. Wel zo fijn want dan kan je precies inschatten hoe je je maag wilt vullen ;). Want vol komt ie! Zo krijg je onder andere mini hamburgers, sandwiches, scones, verschillende taartjes, macarons en suikerspin!  Als je dan denk dat je alles hebt gehad komt er nog een schaal met vers gebakken koekjes op tafel. Die laatste paste er bij ons echt niet meer in maar ook dat is geen probleem. We kregen ze mee in een doosje om thuis nog even na te kunnen genieten.

theduchess-3

Een van de fijnste dingen aan The Duchess vond ik trouwens de bediening. Wel even een kanttekening, de mensen die ons hielpen spraken enkel Engels. Maar buiten dat waren ze top. We kregen alle tijd om ongestoord te genieten. Geen onnodige bezoekjes of gehaast gedoe. En we hoefde maar even rond te kijken of er kwam iemand vragen of ze ons konden helpen. Tuurlijk is dit enkel een moment opname en zou het anders kunnen zijn als de tent vol zit maar ik was er aangenaam door verrast.

Kortom, een Afternoon Tea bij The Duchess is echt een heerlijke beleving. Ja, het kost een paar duiten maar je bent ook echt de hele middag zoet. Misschien een leuk Valentijns uitje?

handtekening

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.