Een paar weken terug wilde ik graag wat lekkers maken voor het weekend. Automatisch pakte ik mijn vaste recept voor bananenbrood erbij ( van Annemerel ) maar besloot toch eens verder te kijken. Er zijn zo veel manieren voor het bereiden ervan! Ik kwam deze versie tegen van IloveHealth en besloot hem, met een paar kleine aanpassingen, eens te proberen!

Nou, en bij proberen is het niet gebleven! Ondertussen zijn er hier al drie broden door heen gegaan.. Het is een echte favoriet geworden.

Wat heb je er voor nodig?

  • 3 bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 100 gram speltmeel
  • 50 gram havermoutmeel ( gewoon even je havermout in de blender doen )
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • Amandelen
  • Geraspte kokos ( zoveel je wilt 😉 )

Als je alles afgemeten klaar hebt staan is de bereiding vervolgens super makkelijk. Doe de dadels en de bananen samen even in de blender. Klopt de eieren zachtjes en doe hier het bananenmengsel bij. Vervolgens kieper je het meel en de bakpoeder erbij en roer je alles door. Tot slot de amandelen en kokos en klaar is je beslag! Ik bestrooi vervolgens het brood nog met wat losse amandelen en kokos maar dat hoeft natuurlijk niet.

Doe het brood voor ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden en enjoy!

Bedankt Daisy voor deze versie, hij is heerlijk!

handtekening

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.