Boeken. Ik ben er gek op! Echter pak ik de laatste jaren maar weinig een fysiek boek erbij. Ik luister minstens een boek per week. Tijdens het schoonmaken, hardlopen, boodschappen doen. Ik vind het heerlijk. Maar toch miste ik het echte lezen. Even helemaal relaxen en niks anders dan jij, je boek en een kop dampende thee. Op 1 januari melde ik me dan ook aan bij Goodreads en selecteerde ik een twintig tal boeken. Boeken die ik in 2017 allemaal graag wil lezen. Of ik dat ga redden… geen idee maar ik kan het in ieder geval proberen!


Eat. Pray. Love.
Dit boek stond al jaren in mijn kast. Na het zien van de film wilde ik hem heel graag lezen maar ik was er gewoon nooit aan toe gekomen. Nou en poeh, ik had wel gelijk een goede uitgekozen om mee te beginnen zeg. Hoewel ik het verhaal dus al kende vond ik het een pittige om door heen te komen. Het boek gaat over Elizabeth die na haar scheiding niet meer weet wat ze met haar leven aan moet. Om dat te onderzoeken gaat ze op reis naar Rome, India en Bali. De schrijfstijl is zo uniek en ja.. raar? Hierdoor moet je soms gewoon stukken opnieuw lezen om nog te volgen waar het over gaat. Ik ploeterde dus echt door het boek heen. Ik vond hem mooi en je kan er zeker wat van leren maar een “ fijn “ leesboek was het niet. Wist je trouwens dat er een deel twee is? Ik niet! Die is nu dus ook toegevoegd op mijn Must Read lijstje..


Yoga Girl
Nog zo’n boek die al een tijdje in de kast stond. Daar ben ik duidelijk goed in, boeken kopen maar ze vervolgens niet lezen. Maar dit is een heel ander verhaal dan bovenstaand boek. Rachel Brathen is de dame die mij heeft geïnteresseerd in yoga en in dit boek verteld ze haar verhaal. Hoe zei Yoga ontdekte en ze neemt je in kleine stapjes mee om ook zelf yoga te introduceren in je leven. Al bij bladzijde 1 heeft ze me te pakken en ik heb het boek dan ook binnen no time uit. Voor iedereen die interesse heeft in yoga en in de achtergrond van een van de populairste yogi’s van dit moment zonder al te veel zweverig geneuzel.

Ja, nog niet een top score. Slechts twee boeken last ik in deze eerste twee maanden. Maar dat kwam echt door Eat. Pray. Love. Ik kwam er zo moeilijk door heen! Hopelijk gaan de volgende een tikkie sneller. In mijn bol.com mandje staan SweetBitter, Yoga Bitch en You send me a Letter voor me klaar.

handtekening

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.