Onze eerste volledige dag in The City That Never Sleeps! Ik maakte mijn eerste rondje door Central Park, we stapte op de boot naar Staten Island en stonden even stil bij het World Trade Center monument. Daarna sloten we de dag af met een geweldig etentje bij Mercer Kitchen.
NEWYORK-8084

NEWYORK-8090

NEWYORK-8101

NEWYORK-8106

NEWYORK-8115

NEWYORK-8117

Jetlag is real.. Ik open mijn ogen en de klok geeft pas 4 uur. Toch ben ik klaar wakker en lukt slapen echt niet meer. Ik besluit er alleen op uit te gaan zodra de zon opkomt en trek mijn renkleding aan. Op naar Central Park wat om de hoek van ons hotel ligt!

Wauw, wauw, wauw, Nu komt het echt binnen dat ik in New York sta. De skyline terwijl de zon opkomt is unreal. Ik ren korte stukjes maar kan het niet laten om telkens te stoppen voor foto’s. Had iemand me trouwens kunnen waarschuwen     voor het eenrichtingsverkeer in het park? Ongeveer halverwege ( blame de jetlag ) kom ik erachter dat het toch wel heel toevallig is dat iedereen de andere kant op rent dan ik ;). Na dik een uur keer ik weer terug naar het hotel om me nu echt klaar te maken voor de dag.

NEWYORK-8121

NEWYORK-8137

We hebben geen idee waar we willen ontbijten en duiken eigenlijk het eerste beste tentje in wat we tegenkomen. Pancakes met nutella for breakfast, I’ll have it!

NEWYORK-8145

NEWYORK-8158

De zon straalt al en het is heerlijk warm dus we besluiten de boot te pakken naar Staten Island. De Skyline zien vanaf de boot en even zwaaien naar de Statue of Liberty. Hoe geweldig is het trouwens dat het in oktober nog zo warm is? De thermometer geeft een dikke 26 graden aan wat alles nog extra fijn maakt.

NEWYORK-8193

NEWYORK-8196

NEWYORK-8197

NEWYORK-8229

NEWYORK-8221

Na ons boottochtje is het tijd voor de One Tower. Het is niet te beseffen hoe het geweest moet op 09-11. Pas als je daar staat in New York realiseer je je echt hoe groot de chaos geweest moet zijn. Na even stil te hebben gestaan bij het monument gaan we de One Tower op. Wat een belevenis! Helaas verdwijnt de zon net voor een tijdje achter de wolken maar het uitzicht wordt er niet minder om.

NEWYORK-8305

NEWYORK-8307

Daarna loopt onze dag al weer op een einde, wat vliegt de tijd! Op aanraden van Anna ( theannaedit.com ) had ik een tafel voor ons gereserveerd bij The Mercer Kitchen. Een hele fijne sfeer en heerlijk eten, echt een aanrader!
 

handtekening

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.