Waarom dit project?

Ruim een half jaar geleden kreeg ik de diagnose Body Dismorphic Disorder. Mijn zelfwaarde hing af van mijn uiterlijk. Objectief kon ik heus wel zien dat ik veel meer ben dan dat, maar het voelen lukte niet. Tijdens mijn zoektocht om dit te veranderen ontstond het idee voor dit boek. Want als deze stappen mij helpen, dan kan ook iemand zonder BDD een nog beter zelfbeeld creëren!

Ik wil jongvolwassenen wakker schudden en anders naar zichzelf leren kijken.

Gelukkig zijn begint echt bij jezelf.

Mooier wordt het niet

In het programma “Mooier wordt het niet” van Anna Nooshin, heb ik de mogelijkheid gekregen om BDD onder de aandacht te brengen. Door het delen van mijn verhaal hoop ik dat BDD bekender wordt bij een groter publiek.

Ik ben Anna enorm dankbaar voor het bieden van deze kans en voor haar onderzoek naar de steeds groter wordende rol van schoonheid in onze samenleving.

Het boek

Meer dan ooit ligt ons uiterlijk onder een vergrootglas. We worden dagelijks bestookt met perfecte plaatjes, producten die beloven ons mooier te maken en slanke lijven in de sportschool. Gewoon jezelf zijn lijkt niet meer genoeg. Maar jij bent wel genoeg en zo veel meer dan je uiterlijk!

Door middel van oefeningen, tips en soms het letterlijk voorhouden van een spiegel, geeft ik jou alle handvatten die je nodig hebt om meer van jezelf te houden. Ik neem je mee in mijn eigen zoektocht op weg naar eigenwaarde.

Wie ben ik? Ik ben Maaike, een vrouw van 30 die op het oog een perfect leventje leidt. Ik heb een lieve man, een prachtige dochter, een mooi huis en een goede baan. Maar achter de vrolijke glimlach en mooie socialmedia-plaatjes was het donker. Mijn afkeer en angst voor m’n eigen spiegelbeeld was overheersend geworden. Een blik in de spiegel, een foto of onverwachte confrontatie met mezelf zorgde voor intense paniek. Na een lange zoektocht kwam daar een diagnose: Body Dismorphic Disorder. Door middel van intensieve therapie krabbel ik weer op en leer ik van mezelf te houden. Het inspireerde me om dit boek te schrijven om ook jou deze handvatten te geven.

Start nu met Project: I love me.

Samenwerking

Het schrijven van dit boek is een proces, bovenstaande achterflap is slechts de start. Ik ben zoekende naar een manier om mijn verhaal gecombineerd met de handvaten voor een beter zelfbeeld naar buiten te brengen. Heb jij vertrouwen in mijn Project en zie je mogelijkheden om me verder te helpen? Ik hoor het graag!